lat

Зоран Лутовац на трибини Савеза за Србију у Лазаревцу


ПОДЕЛИТЕ:

Зоран Лутовац, председник Демкратске странке, на вечерашњој трибини Савеза за Србију у Лазаревцу подсетио је да је само седам месеци прошло од реченице да нам неће испунити ни један захтев, до реченице да ће испунити све, и да поред тог несумњивог успеха грађана и опозиције, кредибилитет се не сме жртвовати, јер ће кредибилитет бити пресудан за прве слободне изборе.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

“Иако постоји најава избора за 22. март, док по закону они могу бити и 5. маја, нису ти датуми оно што нас усмерева у нашем деловању, већ оно што смо потписали и договорили са грађанкама и грађанима, а то је да ћемо урадити све да променимо Србију, а први корак у томе су поштени избори на којима ће те промене и победити”.

Лутовац је рекао да иако постоји чврсто језгро оних који су недвосмислено за бојкот, морају се исцрпети сва средства пре него што се прогласи бојкот, поредећи га са судом у Стразбуру, односно крајњом опцијом.

“Ми као одговорни политичари морамо да размишљамо о учинку тог бојкота, јер бојкот није циљ, већ средство, а циљ су слободни и поштени избори и, што је наважније, промене које ћемо издејствовати на таквим изборима.”

Лидер Демократске странке истакао је да је важно радити и на проширивању базе људи који би подржали бојкот, јер они који размиљшаљу да ли је бојкот најбоље средство, прихватиће га када увиде да је то једино решење.

Лутовац је на крају још једном подсетио да је најважније да Савез и опозиција остану јединствени и да је охрабрујуће што у последње време долази до сусрета са политичким актерима и на маргини широј од Савеза, као што су Локални фронт или Не давимо Београд.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ