lat

Зоран Лутовац је нови председник Демократске странке!


ПОДЕЛИТЕ:

На XX Изборној Скупштини Демократске странке гласовима 659 делегата, нови председник је постао Зоран Лутовац. Он је приликом свог говора позвао досадашњег председника Драгана Шутановца који се заједно придружио са противкандидатима Лутовцу на бини.

Након тога Лутовац је позвао делегате да поздраве и првог председника обновљене Демократске странке проф. др Драгољуба Мићуновића.

Нагласивши да је задатак демократа да заједно ојачају ДС, те да „без Демократске странке нема промена, нема побољшања Србије. Заједно морамо да победимо апатију, да изађемо у сусрет милионима који су једном били са нама“, поручио је Зоран Лутовац, нови председник Демократске странке.

Он је девети председник од оснивања и седми од обнове рада партије 1990. године. Другопласирана је била Гордана Чомић са 468 гласова док је Бранислав Лечић са 123 гласа био трећи.

У току је бројање гласова за пет потпредседника, чланове Статутарне комисије, Надзорног одбора, председника Политичког савета као и сталних чланова Главног одбора.

Резултате ћемо објавити по пристизању.  

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ