lat

Због немара надлежних угрожени животи грађана


ПОДЕЛИТЕ:

Прошле су тачно 22 године од када је управо на данашњи дан пао последњи пројектил НАТО пакта на територију републике Србије. Отпочело је повлачење војске и полиције са Косова, чиме су окончана ратна дејства. То је било време у коме су без икакве сумње били угрожени животи и имовина грађана Србије.

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Крагујевац такође није био поштеђен. У више наврата град је бомбардован и ракетиран а многи привредни и стамбени објекти су уништени или тешко оштећени. На жалост ако је јасно да у време ратних збивања постоји опасност по имовину и животе људи, неприхватљиво је да 22 године након окончања рата, због неексплодираних пројектила и ракета, који се налазе у урбаној и насељеној зони града Крагујевца, наши суграђани и даље страхују за своју безбедност. Оно што је још горе је да многи нису ни свесни опасности којој су изложени.

У насељу Петровац на само десетак метара од магистралног пута Крагујевац-Топола, налази се место на коме и данас постоји неексплодирана авио бомба, која је ту остала након што је бомбардован објекат поште у насељу Аеродром. Стицајем околности и бомба која је директно погодила зграду поште није експлодирала и она је уклоњена из објекта. Већини Крагујевчана није познато да је тада још једна бомба завршила у близини у насељу Петровац.

Невероватно је да не постоји ниједан знак упозорења на опасност. Само место је у потпуности необезбеђено и може му се приступити са више страна. Пешаци свакодневно пролазе на само пар метара од њега, већина без икаквог сазнања да је ту авио бомба. Она јесте у земљи али је огромне разорне снаге. Шта је може активирати не желимо да лицитирамо али тешки камиони и шлепери који пролазе на пар метара даље крећући се магистралним путем, сигурно су фактор ризика. Зона је густо насељена а около се граде бројни стамбени и привредни објекти а од недавно и нови окружни затвор.

Зато Градски одбор Демократске странке захтева од надлежних, да прво обезбеде место на коме се авио бомба налази а онда и да је уклоне из густо насељеног дела града на место на коме ће бити уништена. Колико год да је уклањање компликовано и скупо, сматрамо да су више од две деценије довољно времена да се проблем реши и грађанима, нарочито тог дела града, поврати безбедност.


Инфо Служба ГрО ДС Крагујевац

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ