ћир

Zaustavite nasilje nad ženama - Podrška Mariji Lukić i Kseniji Radovanović


PODELITE:

Demokratska stranka se uvek borila protiv nasilja prema ženama i u društvu uopšte.

Najoštrije osuđujemo pretnje smrću Mariji Lukić, koja je tužila predsednika opštine Brus Milutina Jeličića za seksualno uznemiravanje i fizički napad na Kseniju Radovanović aktivistkinju inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“. Tražimo od nadležnih državnih institucija da u najkraćem roku pronađu izvršioce i privedu ih pravdi. Za nas je porazno je da se ovi napadi dešavaju u vreme obeležavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, gde je upravo život bez nasilja istaknut kao važna tema borbe za rodnu ravnopravnost, a da reakcija institucija i države nema.

Tolerisanjem ovih i sličnih napada pokazuje se da proklamovana nulta tolerancija na nasilje prema ženama Vlade Republike Srbije u stvarnosti ne postoji. Ukoliko se održi i najavljeni miting podrške Milutinu Jeličiću Jutki u četvrtak u Brusu, to će biti dokaz da se trenutna vlast u Srbiji uopšte ne bori protiv nasilja i ugrožavanja života žena. Ovde nije reč o olako izrečenim rečima već olako doživljenim pretnjama smrću. Život, mir i spokojstvo svakog čoveka u Srbiji za nas u Demokratskoj stranci predstavlja najvišu vrednost.

Podsećamo javnost da je Kseniju Radovanović nepoznati muškarac ošamario na dodeli nagrada BeFem i da uprkos prijavi policija još uvek nije našla napadača. Mariji Lukić je tokom vikenda putem društvenih mreža stigla poruka da će „proći kao Oliver Ivanović“.

Demokratska stranka

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE