lat

Зауставите насиље над женама - Подршка Марији Лукић и Ксенији Радовановић


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка се увек борила против насиља према женама и у друштву уопште.

Најоштрије осуђујемо претње смрћу Марији Лукић, која је тужила председника општине Брус Милутина Јеличића за сексуално узнемиравање и физички напад на Ксенију Радовановић активисткињу иницијативе „Не да(ви)мо Београд“. Тражимо од надлежних државних институција да у најкраћем року пронађу извршиоце и приведу их правди. За нас је поразно је да се ови напади дешавају у време обележавања 8. марта, Међународног дана жена, где је управо живот без насиља истакнут као важна тема борбе за родну равноправност, а да реакција институција и државе нема.

Толерисањем ових и сличних напада показује се да прокламована нулта толеранција на насиље према женама Владе Републике Србије у стварности не постоји. Уколико се одржи и најављени митинг подршке Милутину Јеличићу Јутки у четвртак у Брусу, то ће бити доказ да се тренутна власт у Србији уопште не бори против насиља и угрожавања живота жена. Овде није реч о олако изреченим речима већ олако доживљеним претњама смрћу. Живот, мир и спокојство сваког човека у Србији за нас у Демократској странци представља највишу вредност.

Подсећамо јавност да је Ксенију Радовановић непознати мушкарац ошамарио на додели награда БеФем и да упркос пријави полиција још увек није нашла нападача. Марији Лукић је током викенда путем друштвених мрежа стигла порука да ће „проћи као Оливер Ивановић“.

Демократска странка

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ