ћир

Zaštiti baru Revu


PODELITE:

Beogradske demokrate su danas ispred Sava Centra, gde se održavala sednica skupštine grada Beograda, još jednom apelovale da se sa dnevnog reda sednice skine tačka Predloga lokalnog plana upravljanja otpadom grada Beograda, kako bi se zaštitila bara Reva, i da se budžet grada Beograda kroji prema potrebama građana, a ne koruptivnom potencijalu projekata.

Iako je nakon višednevnih protesta građana zamenik gradonačelnika obećao da na Revi neće biti šuta, a i predsednik države je isto potvrdio, uvidom u dostavljeni skupštinski materijal bilo je jasno da Srpska napredna stranka nije odustala od uništavanja Reve.

"Vinča nema više kapacitet da prima otpad i zato je aktuelna vlast rešila da 'privremeno' istovaruje otpad pored bare Reva. Zastrašujuće je to što taj otpad preti da ugrozi fabriku za preradu otpadnih voda, a već uveliko ugrožava drveće, zelenilo i 150 vrsta ptica koje tu žive. Pozivamo inspekcijske službe da obave svoj posao i otkriju čija je ideja i odluka da otprema otpad pored bare Reva, ali i da se procesuiraju odgovorni," izjavio je Nemanja Živić, predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Palilula.

Na današnjoj sednici Skupštine usvojena je i Odluka o izmenama u budžetu grada Beograda za 2021. godinu, prema kojoj se i dalje predviđa izgradnja famoznog jarbola sa zastavama, kao i gondole na Kalemegdanu, uprkos presudi Upravnog suda kojom je poništena građevinska dozvola za njenu izgradnju.

"Kada govorimo o budžetu, govorimo o novcu iz džepova građana o kojima aktuelna vlast uopšte ne vodi računa. Režim se usuđuje da raspolaže novcem građana kao da im je novac poklonjen, pa mogu da ga međusobno dalje dele, nadajući se da preobimne skupštinske materijale niko ne čita, pa nema onda ni ko da podvuče račun. Na njihovu veliku žalost, ima ko i da čita i da računa, a i da upozori građane," poručila je Tatjana Manojlović, potpredsednica Gradskog odbora Demokratske stranke Beograd.

Informativna služba DS

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE