lat

Заштити бару Реву


ПОДЕЛИТЕ:

Београдске демократе су данас испред Сава Центра, где се одржавала седница скупштине града Београда, још једном апеловале да се са дневног реда седнице скине тачка Предлога локалног плана управљања отпадом града Београда, како би се заштитила бара Рева, и да се буџет града Београда кроји према потребама грађана, а не коруптивном потенцијалу пројеката.

Иако је након вишедневних протеста грађана заменик градоначелника обећао да на Реви неће бити шута, а и председник државе је исто потврдио, увидом у достављени скупштински материјал било је јасно да Српска напредна странка није одустала од уништавања Реве.

"Винча нема више капацитет да прима отпад и зато је актуелна власт решила да 'привремено' истоварује отпад поред баре Рева. Застрашујуће је то што тај отпад прети да угрози фабрику за прераду отпадних вода, а већ увелико угрожава дрвеће, зеленило и 150 врста птица које ту живе. Позивамо инспекцијске службе да обаве свој посао и открију чија је идеја и одлука да отпрема отпад поред баре Рева, али и да се процесуирају одговорни," изјавио је Немања Живић, председник Општинског одбора Демократске странке Палилула.

На данашњој седници Скупштине усвојена је и Одлука о изменама у буџету града Београда за 2021. годину, према којој се и даље предвиђа изградња фамозног јарбола са заставама, као и гондоле на Калемегдану, упркос пресуди Управног суда којом је поништена грађевинска дозвола за њену изградњу.

"Када говоримо о буџету, говоримо о новцу из џепова грађана о којима актуелна власт уопште не води рачуна. Режим се усуђује да располаже новцем грађана као да им је новац поклоњен, па могу да га међусобно даље деле, надајући се да преобимне скупштинске материјале нико не чита, па нема онда ни ко да подвуче рачун. На њихову велику жалост, има ко и да чита и да рачуна, а и да упозори грађане," поручила је Татјана Манојловић, потпредседница Градског одбора Демократске странке Београд.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ