lat

Гавриловић: Запосленима у МУП-у обећавају слободан дан, ако доведу 5 људи на Вучићев скуп


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка је дошла у посед конверзације у коме особа запослена као техничко лице у Министарству унутрашњих послова позива познанике да дођу на данашње Вучићево отварање фабрике Леони у Kраљеву, како би добила слободан дан.  

 Особи, чије име је познато Демократској странци, дат је задатак да достави Српској напредној странци списак од бар 5 имена са бројевима њихових телефона, а који ће доћи на овај скуп.

„Ово својеврсно малтретирање грађана, у класичном је маниру коришћења насиља и присиле – а томе смо сведоци годинама. Пошто немају довољно својих чланова који би дошли на овај скуп, Српска напредна странка притиска и остале грађане, како би створили у својим медијима лажну слику о подршци коју има Александар Вучић. Овакав притисак није ништа друго него једна врста насиља, које у нашој земљи институционализовано – било да је реч о психичком, физичком, директном или индиректном. Режим Александра Вучића се труди да људе навикне на насиље и да прихвате то као уобичајен начин понашања. О каквом то демократском друштву говоримо када се грађани терају да стоје испред ограде разних приватних фабрика, док вођа својим говорима вређа те исте грађане?“, упитао је потпредседник Демократске странке Миодраг Гавриловић.

„Такође, ово је само потврда да у Србији тренутно нема услова за фер изборе. Демократска странка је спремна, да на захтев МУП-а, поменуте доказе достави надлежним огранима, али уместо њихове одговарајуће реакције, очекујемо још већи притисак на грађане Србије. Зато позивамо све грађане да се одупру оваквим притисцима, а уколико и након тога буду малтретирани од стране режима – правну и сваку другу врсту помоћи пружиће им Демократска странка,“ закључио је Гавриловић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ