lat

За Лесковац стадион није приоритет


ПОДЕЛИТЕ:

Лесковац је јуче доживео велику несрећу: посетио га је Александар Вучић, човек који је успео да упропасти све чега се дотакао. Дакле, није му било довољно што је за време његове страховладе овај град напустило више од 20 хиљада Лесковчана, мало му је било што је, упркос обећањима о измишљеним фабрикама које су требале да запосле цео град, довео само једну која запошљава тек стотинак људи, мало му је било и што је Лесковац по просеку примања убедљиво на последњем месту у Србији. Сада је решио да се и лично позабави здравством и спортом.

Све би то било било лепо да већ нисмо видели како изгледају последице његовог и труда његових пулена: апотекарска установа пред банкротом и са дугом од око 600 милиона динара или 5 милиона евра, Дом здравља у блокади, такође за износ од још 5 милиона евра или око 600 милиона динара, лекари и медицинске сестре који сваког дана напуштају овај град, незадовољни материјалним статусом и условима рада, болница без опреме и средстава за операције, службе трансфузије без резерви крви, директор болнице који, иако хапшен, још увек није смењен. То су, даме и господо, резултати небриге СНС-а за здравље Лесковчана!

И, уместо да реше гомиле проблема, представници СНС-а, на челу са њиховим коловођом, убеђују Лесковчане како је приоритет лесковачког здравства замена столарије на болници, иако је иста замењена пре неколико година и иако постоје много важније ствари које не функционишу! Такође нас убеђују да је нови фудбалски стадион у Лесковцу – поред армије гладних грађана – такође наш приоритет; да се разумемо: нико нема ништа против новог стадиона, али под условом да се сви колективно не иселимо одавде пре него што исти буде направљен.

На исти начин се понаша и његов локални шериф, Горан Цветановић; уместо да се од срамоте сакрије што централна градска школа не ради већ трећу годину, што су часови скраћивани на пола сата и што су држани на три места, понекад и у котларницама, што се велики број деце исписао из ове школе, Горан Цветановић прави свечаност на којој обавештава грађане Лесковца да ће се школа реновирати још једну годину. Да подсетимо, од почетних 20-ак милиона динара, колико је првобитно планирано за реконструкцију, укупан износ се попео на 120 милиона динара или милион евра, иако би за те паре могле да се направе три потпуно нове школе! И, оно најважније, неколико генерација лесковачких ђака није имало квалитет образовања какво заслужује свако дете у 21. веку! СНС-у ништа није свето, чак ни деца, када су у питању провизије, уграђивања, корупција и злоупотребе!

Зато тражимо следеће:

1. Да надлежни органи ХИТНО изврше контролу трошења новца у поступку реконструкције О.Ш „Јосиф костић“ и о одговорности директора школе и градоначелника обавесте јавност!

2. Да надлежни органи ХИТНО изврше контролу сврсисходности замене постојеће столарије на Општој болници Лесковац и о одговорности директора болнице и градоначелника обавесте јавност!

3. Да надлежни органи ХИТНО изврше контролу пословања Апотекарске установе „Лесковац“ и обавесте јавност о одговорности бившег директора установе и градоначелника!

Ово је оно шта траже грађани Лесковца!

Ништа више, али и ништа мање од тога!

ДС Лесковац

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ