lat

Вучић се не залаже ни за ЕУ, ни за вакцинацију


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка упозорава на чињеницу да вакцинација против вируса КОВИД-19 за три месеца у Србији није дала видљиве резултате у сузбијању пандемије. Број људи који оболевају и умиру од последица инфекције корона вирусом је и даље изузетно велик, а за сад нема ни назнаке скорог побољшања стања.

Главни кривци за успоравање вакцинације и изостанак значајнијег резултата у сузбијању вируса су председник Србије Александар Вучић и његов режим који нису ни способни ни искрено мотивисани да организују ефикасну борбу против епидемије.

Демократска странка указује на то да Вучић према вакцинацији има исти однос као и према Европској унији. Као што се на речима залаже за чланство Србије у Унији, а у стварности лично подстиче антиевропско расположење у земљи, тако се само формално залаже за вакцинацију, док суштински кочи процес имунизације и промовише агресивно антиваксерство. Бесмислено хапшење истакнутих бораца против вакцине неће представљати никакав подстицај вакцинацији, већ ће несумњиво бити у функцији промоције и стварања лажне слике о приведеним као противницима актуелне власти.

Демократска странка не сумња у то да ће се вођа режима у неком тренутку театрално вакцинисати, али унапред упозорава да његов игроказ у Рудној Глави, или неком другом месту, неће подстаћи масовну имунизацију. Већина чланова и присталица Српске напредне странке се противе вакцинацији и знају да Вучић није озбиљан и искрен када позива грађане да приме вакцину. Исто тако они који се противе европском путу Србије истовремено гласају за Вучића који се на речима залаже за чланство наше земље у Европској Унији зато што знају да Вучић само глуми европејство. Да би вакцинација и остале мере против пандемије дале жељене резултате, неопходно је да борбу против ковида поведу медицински стручњаци и искрени заштитници општег интереса, а да се Александар Вучић, његов Кризни штаб и дворска свита што пре склоне у страну.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ