lat

Власти у Београду – доказане распикуће и муватори


ПОДЕЛИТЕ:
NSPM

Начин на који је продат један од симбола града, Палата Београд популарно позната као Београђанка, само је још један у низу доказа да је данашња градска власт састављена од очигледних распикућа и муватора.

За разлику од времена када су демократе управљале градом и када су се градиле школе и вртићи, а имовина свих грађана увећавала и куповином нових зграда (попут зграде у Улици Краљице Марије 1, где се и данас налази већина београдских секретаријата), данас смо сведоци куповине беспотребних ренџ ровера и куповине неограничене количине новогодишње расвете, а продаје имовине која припада свим грађанима Београда.

Сувишно је у овом тренутку наводити имена људи и фирми повезаних са бившим градоначелником и министром финансија Малим који су учествовали у куповини, јер ће у њиховим муваторским пословима имена бити важна само Тужилаштву и органима гоњења. Једног дана.

„Срамотних 850 евра по квадратном метру за пословни простор у самом срцу града говори о каквим се распикућама у градској власти ради. Интересантна је и чињеница да је под управом демократа у Београђанку уведена и најмодернија противпожарна заштита, нов систем за видео надзор и ’паметни брзи лифтови’ у вредности од 800 000 евра. Да ли игде у Београду можете купити целу зграду за двадесетоструку вредност њеног лифта?“ упитао је Бранимир Кузмановић, повереник Градског одбора Демократске странке Београд.

Уместо да се настави са започетим реновирањем Београђанке, ова срамотна продаја се правда, према речима заменика градоначелника, „порезом на имовину који ће град добијати од власника“. Надамо се да му неће пасти на памет да би порез на имовину за Стари двор или, не дај боже, Калемегдан вишеструко прелазио вредност овог из Београђанке.

Демократска странка је сигурна да у Београду постоји велики број стручних и поштених људи да наш град заједно вратимо на пут домаћинског управљања, а да ове распикуће оставимо у прошлости и да их се нерадо сетимо само када читамо вести из Тужилаштва.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ