lat

Вешовић: Кризни штаб треба да буде срамота


ПОДЕЛИТЕ:
eVršac

Чланица Извршног одбора Демократске странке др Татјана Вешовић одлучно је стала у одбрану својих колега лекара које су јуче на конференцији чланови Кризног штаба на најружнији могући начин покушали да дискредитују, обесхрабре и омаловаже.

„Министра здравља и чланове Кризног штаба треба да буде срамота због начина на који су се понели према колегама, потписницима отвореног писма који су имали довољно храбрости да се заузму за грађане Србије и здравствене раднике. Нико није тражио смену Кризног штаба зато што га чине лоши лекари, већ зато што су више пута обмањивали јавност у политичке сврхе чиме су довели грађане у директну опасност, а здравствени систем на ивицу колапса,“ изјавила је др Татјана Вешовић.

Није новост то што се чланови Кризног штаба служе јефтиним триковима и релативизацијом у свом обраћању грађанима – исту причу слушамо у медијима још од појаве „најсмешнијег вируса у историји“. Важно је јавно рећи да није тачно да лекари повлаче своје потписе – напротив. 350 лекара потписало је отворено писмо у првом маху, а данас их је већ више од 1200.

„Све време се играју животима здравствених радника, као у партији шаха. Александар Вучић, министар и Кризни штаб покушавају да лажу не само грађане, него и нас лекаре, као да ми све ово време не радимо свој посао и као да не видимо да су нови мандати били пречи од очувања здравља грађана и здравствених радника. Лекари неће ћутати, без обзира које су боје или политичког опредељења. Ако већ савест чланова Кризног штаба не постоји, будите сигурни да лекари који су сваког дана на првој линији фронта, који се боре за сваки живот без довољно кисеоника и других потрепштина, који раде посао за троје људи јер болнице немају довољно запоследних лекара, неће допустити да јавност буде обманута,“ закључила је је др Татјана Вешовић.

Демократска странка пружа пуну подршку свим здравственим радницима од чије посвећености, знања и упорности зависе животи и још једном апелује на грађане Србије да олакшају ову борбу водећи рачуна о сопственој заштити. Да солидарност и притисак јавности дају резултате показало се и на недавном примеру из Лознице, када је после оштре реакције јавности лекарима ипак обећана пуна плата током боловања, уколико буду заражени коронавирусом.

Информативна служба
Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ