lat

Весна Петковић: Приватизација Института „Јарослав Черни“ мора да се заустави


ПОДЕЛИТЕ:

Потпредседница Градског одбора Демократске странке Београд Весна Петковић сматра да је Институт за водопривреду „Јарослав Черни“ јединствена научно – истраживачка институција коју морамо да сачувамо.

Значај Института ће тек доћи до изражаја у наредном периоду, сматра Весна Петковић, због процеса климатских промена чије погубне ефекте по водне ресурсе у Србији већ најављују дуги периоди суша и поплава, недостатак воде у многим насељима и градовима, али и загађење и притисак индустрије, посебно рударског сектора. Са свим овим процесима се већ суочавају становници појединих градова и насеља у нашој земљи, неки због недостатка воде, други због загађења.

„Демократска странка указује на важност да Институт, као институција од јавног значаја, остане у статусу републичког института и да се одмах заустави процес приватизације. Тражимо да држава обезбеди независан рад Института и професионалаца који дају свој допринос кроз рад у институту. Од режима тражимо и то да, новац прикупљен кроз порезе, уместо у бесмислене пројекте, улаже у несметан рад инститиуција које као Институт Јарослав Черни треба да раде у јавном интересу,“ закључила је Весна Петковић.


Информативна служба ГрО Демократске странке Београд

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ