lat

Весна Пешић: Зашто ћу гласати за ДС и коалицију "Да ослободимо Београд"


ПОДЕЛИТЕ:

Навијам за све опозиционе листе, јер је ова опозиција далеко боља од власти и заиста нам се сад пружа шанса да изађемо из празне пропаганде једног аморалног човека какав је Александар Вучић

Нагласила бих да навијам за свих пет опозиционих листа за београдску скупштину (коалиције око ДС, Ђиласова и Шапићева, Не давимо Београд и тандем Радуловић-Обрадовић). Навијам за све опозиционе листе, јер је ова опозиција далеко боља од власти и заиста нам се сад пружа шанса да изађемо из празне пропаганде једног аморалног човека какав је Александар Вучић. Много је важно да искористимо најбоље ресурсе које Београд има и победимо једног негативца који је упропастио Србију, претворио је у долину екстремног сиромаштва, корупције, диктатуре, насиља и криминала, и земљу без будућности, из које се масовно одлази.

Ако добро прођу свих пет листа опозиције, рачунам да бисмо добили већину и успели да саствимо београдску владу. Због улоге Београда, од ових избора се очекује да покажемо да можемо да нанесем први велики пораз овој катасрофалној и понижавајућој власти. Ниједан народ није заслужио такве бандите на власти. Победа на овим изборима би повукла целу Србију и отворила прозор ослобођења од ове мангупске окупације нашег града и наше земље.

Знам да ће то бити врло тешко, јер Вучић стварно 16 сати дневно ради да би нас уништио и довео до просјачког штапа. Он само тако може да влада, уништавањем Србије. Ишао би он и шире с таквим циљевима, што је раније и чинио, али сада не може. Све могуће трикове и подвале је смислио, спреман је на све, јер тај човек нема никаква морална ограничења, ни људска, а камоли демократска. Зато је страшно важно, да сви грађани Београда изађу на биралишта, свесни своје велике мисије да на њима лежи одлука о спасу и Београда и целе Србију. Немају чега да се плаше, једино што је потребно је да не оклевају да мирним путем, својим бирачким правом скину са власти оне који ни камен на камену од Србије неће оставити.

Велика сам заговорница обнове Демократске странке. Очекујем да се после ових избора демократе поново уједине и буду спремне за републичке изборе који би уследили након победе у Београду. Кажем то објективно, јер никада нисам била њен члан

Као и свака друга грађанка имам права само на један глас. Од пет наведених опозиционих листа, определила сам се за коалицију "Да ослободимо Београд" коју чине ДС, СДС, Нова и ЗЕП Зелени. За ДС гласам зато што су ту странку основали и с њом се борили за Србију наши најбољи и најобразованији људи. Зоран Ђинђић је био најпаметнији и најбољи политичар кога смо имали. Он је симбол Демократске странке и модерне Србије. Никад га нећемо прежалити. Велика сам заговорница обнове Демократске странке. Очекујем да се после ових избора демократе поново уједине и буду спремне за републичке изборе који би уследили након победе у Београду. Кажем то објективно, јер никада нисам била њен члан. ДС је прошла кроз велике изазове, лоша и добра искуства. Знам да је све своје недостатке због којих смо је критиковали одбацила, да се више никад не понове. Ја им верујем, знам те људе.

Након губитка изборе, ДС је мирно предла власт и тако на јединствен начин у нашој историји доказала да је Србија дотакла демократију и смењивост власти. Доказала је да јој је стало до демократије, слободе и бољег живота свих грађана, а и јесмо живели боље! Она је модерна лева странка, окренута ка правди и солидарности, што је мени јако важно.

ДС је странка која је настала пре 100 година са историјском мисијом да Србија постане развијена, правна и демократска земља, раме уз раме са најпросвећенијим европским државама. Те идеале још нисмо остварили, али ни ја ни ДС и многи други нисмо одустали. Посебно издвајам да је на овој изборној листи наша велика правница, велика личност - професорка Весна Ракић Водинелић из Нове странке. Шта ћете већу гаранцију! На тој листи су сви најбољи људи из ДС, СДС, Нове и Зелених. Бољих од њих немамо. Они неће дозволити да велики пројекат европске и успешне Србије пропадне. То само они могу да остваре, јер су ту да трају. Много је странака било од повратка вишепартијског система, а их више их нема. Сада нестају странке и множе се некакви покрети, који данас јесу, а сутра нису јер немају обавезу према прошлости и будућности.

Не треба нам пародија политике, већ одговорна, транспарентна и демократска политика. Зато ћу подржати коалицију "Да ослободимо Београд". Гарант су ми људи које лично знам и уједињена Демократска странка. Она је ту скоро одувек, ту је и данас и ту је да остане са нама.

(Извор: Недељник)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ