lat

Васин: Вучићев идеал је сиромашно друштво у којем деца раде у фабрикама


ПОДЕЛИТЕ:

Координатор Центра ресорних одбора Демократске странке и некадашњи успешни покрајински секретар за рад и запошљавање Мирослав Васин, осудио је изјаву председника Србије Александра Вучића у којој је навео да ће деца морати да раде бар два сата дневно у фабрикама, или на њиви.

Васин је истакао да је нова Вучићева тврдња и скандалозна и антицивилизацијска, пошто је дечији рад забрањен и бројним међународним конвенцијама и домаћим прописима.

"Према процени УНИЦЕФ-а чак 246 милиона дечака и девојчица ради широм света. Дечији рад је карактеристичан за сиромашне земље јер деца раде због немаштине у својим породицама. Оваквом својом изјавом, Вучић нас и сам сврстава у таква друштва, док истовремено сваког дана прича о економском благостању које нам је његова власт донела," рекао је Мирослав Васин.

"Тих 246 милиона малишана, уместо да имају безбрижно детињство, морају да раде у фабрикама и на њивама. Они никада неће одрастати као њихови вршњаци у развијеним демократским друштвима, која их штите да у дечијим годинама не постану радна снага. Таква друштва омогућавају својој деци несметано школовање, без размишљања у којој ће фабрици, или на чијој њиви радити два сата дневно. Деца у савременим друштвима радне навике могу стећи редовним учењем, извршавањем школских обавеза и спортским тренингом, а не тешким физичким радом за бедну зараду," истакао је Васин.

Према речима Мирослава Васина, председнику Србије би, уместо што даје овако нецивилизоване изјаве, боље било да обрати пажњу на квалитет школских програма које креира његова власт, а из којих се избацују дела једне Десанке Максимовић. "Ипак, ако ништа друго, сада нам је још јасније шта значи слоган 'За нашу децу'," закључио је на крају Мирослав Васин.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ