lat

Вакцинација и подела витамина су само део Вучићеве кампање


ПОДЕЛИТЕ:

Док је Вучић намерно одлагао своје вакцинисање због рејтинга и покушаја да се додвори противницима вакцинације, што је успорило не само процес вакцинације, него и целокупну борбу против ковида, и директно угрозило животе великог броја грађана Србије, Демократска странка је одговорно позивала грађане да се што пре и у што већем броју вакцинишу.

Демократска странка је већ више пута упозоравала да се председник само формално залаже за вакцинацију, а да заправо кочи процес имунизације и активно промовише антиваксерство. Иако ни у једном тренутку није било сумње да ће се Вучић на крају помпезно вакцинисати, што се јуче и десило, штета је већ нанета и грађани у великом броју више не желе да се вакцинишу. Из „исте кухиње“ потичу и акција поделе витамина пензионерима и нови круг директне финансијске помоћи грађанима у износу од 30 евра, као лажни показатељи бриге за пензионере и грађане слабијег имовинског стања. Да се не заваравамо - да власт заиста брине о грађанима, вратила би отете пензије пензионерима и доносила би мере које не би угожавале нашу привреду месецима, већ би јој помагале да се опорави. Иза те фасадне бриге налази се само још један покушај преваре грађана, рад на сопственој промоцији и подизању рејтинга, а све о трошку грађана Србије, кроз поприлично сумњиву набавку и процесе одлучивања далеко од очију јавности.

Да се уместо организације ове фарсе и лажне бриге озбиљно приступило процесу едукације људи, кампањи лекара на свим телевизијама у којој бисмо имали прилику да чујемо стручна објашњења зашто је вакцинација важна уместо давања медијског простора „антиваксерима“, сигурно бисмо били у могућности да заштитимо већи број људи и спасемо животе који су сад, због прикупљања политичких поена, озбиљно угрожени.

Демократска странка још једном позива грађане да поступе одговорно и да се вакцинишу у што краћем року, али и здравствене раднике да се активно укључе у кампању промоције вакцинације. За ових годину дана Србија је изгубила превише људи и зато је од највеће важности да се што већи број грађана Србије укључи у процес вакцинације и тако предузме све што је у њиховој моћи да заштити себе и своје ближње.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ