lat

Удовичић доделио преко 80.000 евра удружењу без запослених


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска омладина позива министра Удовичића да објасни по којим критеријумима је у претходне две године потпуно новом удружењу, без запослених, преко конкурса за стимулисање запошљавања младих – доделио преко 80.000 евра. Удружење „Тренинг центар Степа 2019“ је основано само месец и по дана пре расписивања конкурса Министарства омладине и спорта у 2019, и на том конкурсу је добило преко 40.000 евра. У 2020, исто удружење је од министра добило још већи износ.

- Како је могуће да новоформирано удружење, без иједне једине референце и без запослених, у две године добије преко 80.000 евра, а да нигде није јавно објављено где и колико младих је запослено на основу њиховог пројекта - питао је члан Демократске омладине Стефан Нинић, додавши да је "за ову суму, Министарство омладине и спорта за око 40 новозапослених младих могло да плаћа годину дана порезе и доприносе и да на тај начин стимулише послодавце да отворе нова радна места за младе".

Ово удружење је требало прво да обучи 60 шивача, а заступник овог удружења Славиша Јаковљевић је изјавио да ће практична обука бити обављена у шивачкој радионици, која се налази на истој адреси као и његово удружење, а чија је власница Данијела Јаковљевић. Ова радња за производњу одеће је у 2019. години имала свега 15 запослених, а исказала је за ту годину - губитак у пословању!?

- Млади у све већем броју напуштају Србију, а министар Удовичић уместо да решава тај проблем, већ данима ћути на питања која му Демократска омладина поставља, а у вези са сумњивом поделом новца на конкурсима његовог министарства. Демократска омладина позива министра да објасни на који начин је новац на конкурсима додељен И потрошен, а ако то не уради - да моментално поднесе оставку - закључио је Нинић.

Извор: Директно

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ