lat

"Удовичић дао 35.000 евра таксисти да обучи кројаче"


ПОДЕЛИТЕ:

Омладина Демократске странке (ДС) саопштила је данас да су током претходне године велике суме новца из буџета, односно из Министарства за спорт и омладину, отишле фантомским огранизацијама и да ће о томе сваког дана јавно постављати питања министру Вањи Удовичићу.

- Данас питамо министра како је могуће да је на конкурсу који за циљ има запошљавање младих чак 4.180.840 динара дато удружењу које је основано три дана након што је конкурс расписан? - упитао је у саопштењу активиста омладине ДС Стефан Стошић.

У саопштењу се наводи да је заступник тог удружења од 2006. године предузетник који се бави такси превозом у Сјеници, а да је његово удружење регистровано за "едукацију младих за рад у текстилној индустрији пре свега производње одевних предмета".

Тражимо од министра Удовичића да нам обасни на који начин је неко ко се већ 15 година бави такси превозом, обучио младе кројачком занату? И захтевамо од њега да јавности достави тачне податке колико младих је путем овог удружења обучено и запослило се, као и са коликим примањима - навео је Стошић.

Омладина ДС истакла је да су додељена буџетска средства новац грађана Србије који имају пуно право да питају како је он потрошен.

Извор: директно.рс

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ