ћир

Trideset šesto protestno okupljanje u Beogradu: Branimo prirodu i ljude i društvo


PODELITE:

Trideset šesto protestno okupljanje na Tarazijama u Beogradu, bilo je prilika da se još jednom ukaže na sveopšte razaranje, prirode i društva, osiromašivanje prirodnih resursa i nužnosti da se pojedinačno, kao i organizovano suprotstavimo u svakoj tački, svakom mestu.

Broj slika: 6

GALERIJA SLIKA

Desimir Stojanov, aktivista koji je stao u odbranu reka na Staroj planini i usprotivio se privatnim investitorima koji zarad vlastitog interesa narušavaju prirodnu ravnotežu i uništavaju život od izvorišta, pozvao je sve da se pokrenu. Nijedan projekat ne bi imao razornu moć da ga ne podržava politika, rekao je on, i naveo koliko puta su se njegove komšije i on obraćali svim institucijama u zemlji. Zaštitu države ima onaj ko nam otima Rakitu, primetio je Stojanov.

Gorana Ilić, aktivistkinja za odbranu Košutnjaka rekla je da u prestonici ne strada samo kulturno nasleđe i delovi istorije utkani, već i drvoredi, stabla, pluća ovog grada. Nekada sam znala da kažem da je Košutnjak moje dvorište, ali bilo bi to netačno i sebično reći, zato što je Košutnjak dvorište, omiljeno izletište mnogih Beograđana, poručila je ona. Opisala je scenu koju je zatekla jednog dana kada je zatekla tablu, ogradu i pregršt nemuštih objašnjenja. Od Opštine do Grada niko ih nije udostojio odgovora zašto, u ime čega i zbog koga niče gradilište na zemljištu koje je bilo zelena površina. Pozvala je sve na istrajnost i odlučnost kako ne bi nestajalo sve od Pionirskog grada do obala.

Branislav Lečić je snažnom porukom koja je sadržala sve milione razloga zašto se protesti ne mogu i neće zaustaviti označio početak protestne šetnje trasom koja je obuhvatala ulice u užem jezgru grada pored ustanova i institucija uzurpiranih i zloupotrebljenih, građani su povicima i zvižducima iskazali odnos prema načinu rada i funkcionisanja koje nije u opštem interesu.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE