lat

Таталовић: Радојичић, Весић, Мали или Шапић - свеједно је кад је систем до сржи корумпиран


ПОДЕЛИТЕ:

Свакоме ко мисли својом главом данас је јасно да град Београд не води градоначелник Зоран Радојичић већ да је наш град препуштен као плен за черупање вечито гладним кадровима Српске напредне странке, изјавио је данас потпредседник градског одбора Демократске странке (ДС) Филип Таталовић, и позвао Радојичића да “каже доста” и поднесе оставку.

Број слика: 6

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Таталовић је на представљању дела политичког програма ДС оценио да је СНС у Београду направила систем који  не  зависи од имена појединаца. “Он се може звати Радојичић, Весић, Мали или Шапић, свеједно је. Постављен је систем који је корумпиран у својој сржи. Постављен је тако да служи интересима криминализоване мањине која треба да се окористи на рачун огромне већине грађана Београда”, рекао је Таталовић.
Нагласио је  да ће се ДС од данас фокусирати на то да грађанима објасне зашта се залажу, а не само против чега се боре.

“На нуђење решења, формулисање јасних политика које ће показати у чему се наше виђење политике разликује од виђења СНС, али и других актера на политичкој сцени Србије”, рекао је Таталовић.
Он је у основним цртама представио ставове ДС у вези политика образовања, социјалне заштите, пољопривреде, безбедности и корупције.

Најавио је да ће се ДС залагати за мере које ће омогућити што већем броју деце истински приступ систему образовања од малих ногу, затим за потпуну реформу сектора социјалне заштите,за то да град Београд да помогне пољопривредницима тако што ће на себе преузети обавезу организовања откупа пољопривредних производа произведених на територији града.

“Kада је реч о борби против корупције, Град Београд ће све своје набавке на јасан и отворен начин ставити јавности на увид, и побринућемо се да се престане са штетном праксом тајних уговора, попут оног са компанијом Хuawei око постављања 8.100 камера”, обећао је Таталовић.

“Демократска странка је некада уживала велико поверење грађана Београда. Прокоцкала га је. Данас је на нама да учинимо све можемо како бисмо га повратили”, поручио је Таталовић и истакао да је ДС својевремено била водећа политичка снага зато што је имала “идеје вредне борбе”.
Потпредседница Демократске странке, Татјана Манојловић подсетила је да је “Београд слободарски град,  вековима су га разни рушили, окупирали, уништавали, али  га никада нису победили. Београд је град победник и њега никада не могу покорити ни ови данашњи узурпатори сто мисле да имају право на Београд и да могу од њега да праве шта хоће.”

Она је подвукла да је Демократска странка спремна да се заједно са својим житељима бори, да буде бедем бесчашћу и криминалу, да се одупре насилницима и сачува достојанство својих грађана.
“За Београд се морамо борити данас, јер Београд зове све нас: и Палилуце и Звездарце и Лазаревчане и Сопоћане и Грочане и Обреновчане и Земунце и Новобеограђане и Врачарце, зове све нас у један фронт, да заједно подигнемо бедем и одбранимо част Београда. Зашто се Вучић толико плаши да изгуби Београд, па најављује истовремено и парламентарне изборе? Ни то неће помоћи, јер Београд је већ одлуцио да их не жели више “ закључила је она.


Информативна служба ГрО ДС Београд

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ