lat

Шумарац: Градској власти коцке важније од људи


ПОДЕЛИТЕ:

Измештање саобраћајних траса, укидање линија градског превоза, неквалитетно и непланско извођење бројних радова којима се живот Београђана отежава, спутава нормално одвијање свакодневних активности, биле су тема обраћања јавности проф. др Драгослава Шумарца, потпредседника ДС.

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Симболично скуп је одржан у организацији СзС за Београд на некада полазном стајалишту тролејбуске линије 28, која је без стварних разлога и правог повода укинута, одлуком градске власти.

- 40 година су грађани користили ову линију као оптималан начин превоза. Годину дана чекали реконструкцију Трга републике и трпели последице. Дочекали су уместо нормализације нови атак на устаљене навике.

Јовица Васиљевић, секретар за саобраћај, најавио је немуштом изјавом овим људима одузимање могућности повезивања са осталим деловима града.

Важније су коцке од грађана Звездаре, Старог града, доказало се овим, упозорио је проф. др Шумарац и објаснио димензије насталог проблема.

- Овде имамо Градску болницу, два студентска дома, и у време шпица за двадесетак минута стизали су до одредишта.

Он је био категоричан да је спорна сума са којом градска власт оперише када правда бесмислене реконструкције.

- Не верујем у службену верзију која је објављена о износу средстава утрошених за реконструкцију. Скептичан сам и према квалитету извођених радова, први мраз биће лакмусов папир. Урађена подлога показаће недостатке.

Надам се да ће и грађани Звездаре показати одлучност и решеност да се укључе у наше покренуте акције. Показује се и истинитост тврдњи Балше Божовића о свесном и намерном измештању центра града, ружењу културних добара и скрнављењу историје због финансијских интереса купаца некретнина у сумњивом пројекту Београд на води, рекао је Шумарац.

Колико је градска власт неспремна да чује мишљење грађана и уважи аргументе сведочи и присуство припадника Службе који су пријављени скуп снимали.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ