ћир

Studenti, za vreme diktature nema povlačenja


PODELITE:

Kakav je položaj studenata u Srbiji? Mnogi od nas se pitaju to svaki dan. Obrazovanje je devastirano, sloboda govora ugušena, pravo na mišljenje je ostavljeno po strani.

Studenti i mladi su uvek bili ta kategorija društva koja je pokretala promene i imala slobodarski duh, čak i kada im je sve ostalo bilo uskraćeno, jer to je prirodna težnja mladih. Borba za slobodu, borba za progres, borba za normalnost, borba za život, borba za sve. A kada studenti nečemu kažu ne, onda je ne!

Kada studenti i mladi dignu svoj glas, tada se diže i glas društva.

Gde je nestao taj slobodni duh mladog čoveka? Kako je strah preuzeo težnju za slobodom? Da li smo zaboravili možda šta je sloboda? Ili se samo plašimo da je uhvatimo i letimo na njenim krilima? Dragi studenti, kolege, saborci, u vreme diktature nema povlačenja. To su nam pokazali preci, prvi put pre 85 godina, a posle su nastavljali tradiciju i ostavili nam u amanet da se borimo za bolje društvo. Jer da su oni ostajali skamenjeni i nemi na okruženje, danas ne bi smo imali tu tekovinu slobodoumnog mladog čoveka. Branite vaše dostojanstvo, branite vaše pravo, branite vaš moral. To je na kraju svega najvažnije.

Sloboda ili ništa!

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE