lat

Студенти, за време диктатуре нема повлачења


ПОДЕЛИТЕ:

Какав је положај студената у Србији? Многи од нас се питају то сваки дан. Образовање је девастирано, слобода говора угушена, право на мишљење је остављено по страни.

Студенти и млади су увек били та категорија друштва која је покретала промене и имала слободарски дух, чак и када им је све остало било ускраћено, јер то је природна тежња младих. Борба за слободу, борба за прогрес, борба за нормалност, борба за живот, борба за све. А када студенти нечему кажу не, онда је не!

Када студенти и млади дигну свој глас, тада се диже и глас друштва.

Где је нестао тај слободни дух младог човека? Како је страх преузео тежњу за слободом? Да ли смо заборавили можда шта је слобода? Или се само плашимо да је ухватимо и летимо на њеним крилима? Драги студенти, колеге, саборци, у време диктатуре нема повлачења. То су нам показали преци, први пут пре 85 година, а после су настављали традицију и оставили нам у аманет да се боримо за боље друштво. Јер да су они остајали скамењени и неми на окружење, данас не би смо имали ту тековину слободоумног младог човека. Браните ваше достојанство, браните ваше право, браните ваш морал. То је на крају свега најважније.

Слобода или ништа!

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ