ћир

Stanković: Zaustaviti radove na izgradnji javne garaže i otvoriti javnu raspravu


PODELITE:

Miodrag Stanković, odbornik Skupštine Grada Niša i predsednik niških demokrata obišao je danas nezadovoljne građane na potencijalnom gradilištu za izgradnju javne garaže na Sinđelićevom trgu.

Broj slika: 1

GALERIJA SLIKA

„Radovi moraju da stanu. Zahtevamo da nadležni sekretarijat uradi više idejnih rešenja za izgradnju podzemne garaže iznad koje će biti park i da se nakon toga otvori javna rasprava. Zajedno sa građanima tragaćemo za pravim rešenjem.

Građani su se sami organizovali, a mi ćemo zajedno sa njima dežurati ovde celog dana kako aktuelna vlast mašinama ne bi posekla i ostatak drveća koje se nalazi u ovom prelepom parku. Građani se žale na to da je vazduh već dovoljno zagađen od postojećeg parkirališta. Stanari okolnih zgrada imaju pravo da žive u zdravoj okolini, a to će im izgradnjom javne garaže svakako biti uskraćeno. Nije sporno da su gradu potrebne javne garaže i mi se kao opozicija zalažemo za izgradnju javnih garaža. Ali, da se na jedan ovakav način, bez konsultacije građana, bez razgovora o modelu javne garaže pristupi izvođenju radova je odraz jedne ozbiljne bahatosti Srpske napredne stranke.

Gradska vlast je ušla u ovaj projekat bez ikakve javne rasprave.

Treba otvoriti debatu, treba predstaviti više idejnih rešenja. Postoje lokacije u GUP-u za izgradnju javnih garaža u gradu, ali to su ozbiljni poduhvati. Što se tiče Sinđelićevog trga naš predlog je da se izgradi podzemna garaža, iznad koje bi bio park“ – rekao je Stanković.

„U poslednjih mesec dana imali smo dva primera javno-privatnog partnerstva. Imamo epidemiju javno-privatnih partnerstava u Srbiji. Rasprava je izostala za tender od 10,5 milijardi za Direkciju za javni prevoz, dok za izgradnju javne garaže na Sinđelićevom trgu gradska vlast planira da podigne kredit od 40 miliona dinara. Gde je tu logika?

Slično je i sa odlukom da se u gradsko preduzeće Toplana uvede privatni partner. Postavio sam pitanje o kom privatnom partneru se radi i šta se iza brda valja, s obzirom da partner nije poznat. Odgovora nema.

Apelujem na gradsku vlast da sada i ubuduće prvo pita građane, stručnu javnost, a da tek nakon toga donosi odluke i započinje ovako ozbiljne projekte“ – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju Niš.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE