lat

Станковић: Зауставити радове на изградњи јавне гараже и отворити јавну расправу


ПОДЕЛИТЕ:

Миодраг Станковић, одборник Скупштине Града Ниша и председник нишких демократа обишао је данас незадовољне грађане на потенцијалном градилишту за изградњу јавне гараже на Синђелићевом тргу.

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

„Радови морају да стану. Захтевамо да надлежни секретаријат уради више идејних решења за изградњу подземне гараже изнад које ће бити парк и да се након тога отвори јавна расправа. Заједно са грађанима трагаћемо за правим решењем.

Грађани су се сами организовали, а ми ћемо заједно са њима дежурати овде целог дана како актуелна власт машинама не би посекла и остатак дрвећа које се налази у овом прелепом парку. Грађани се жале на то да је ваздух већ довољно загађен од постојећег паркиралишта. Станари околних зграда имају право да живе у здравој околини, а то ће им изградњом јавне гараже свакако бити ускраћено. Није спорно да су граду потребне јавне гараже и ми се као опозиција залажемо за изградњу јавних гаража. Али, да се на један овакав начин, без консултације грађана, без разговора о моделу јавне гараже приступи извођењу радова је одраз једне озбиљне бахатости Српске напредне странке.

Градска власт је ушла у овај пројекат без икакве јавне расправе.

Треба отворити дебату, треба представити више идејних решења. Постоје локације у ГУП-у за изградњу јавних гаража у граду, али то су озбиљни подухвати. Што се тиче Синђелићевог трга наш предлог је да се изгради подземна гаража, изнад које би био парк“ – рекао је Станковић.

„У последњих месец дана имали смо два примера јавно-приватног партнерства. Имамо епидемију јавно-приватних партнерстава у Србији. Расправа је изостала за тендер од 10,5 милијарди за Дирекцију за јавни превоз, док за изградњу јавне гараже на Синђелићевом тргу градска власт планира да подигне кредит од 40 милиона динара. Где је ту логика?

Слично је и са одлуком да се у градско предузеће Топлана уведе приватни партнер. Поставио сам питање о ком приватном партнеру се ради и шта се иза брда ваља, с обзиром да партнер није познат. Одговора нема.

Апелујем на градску власт да сада и убудуће прво пита грађане, стручну јавност, а да тек након тога доноси одлуке и започиње овако озбиљне пројекте“ – изјавио је Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша, председник Градског одбора Демократске странке и један од лидера Савеза за Србију Ниш.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ