ћир

Stanković: Vratićemo aerodrom Nišlijama


PODELITE:

Nakon smene vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom (SNS) poništićemo sve njene štetne odluke u Nišu, među kojima je i besplatno ustupanje aerodroma “Konstantin Veliki” državi, koje je od najperspektivnije vazdušne luke napravilo gubitaša, rekao je večeras Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) i jedan od lidera niškog Saveza za Srbiju (SzS).

Broj slika: 1

GALERIJA SLIKA

Na četrnaestoj slobodnoj zoni u Nišu, Stanković je kazao da će nova vlast “vratiti aerodrom Nišlijama” i da je to njena “moralna i građanska obaveza”. On je podsetio da je pre skoro godinu dana Upravnom sudu podneta tužba u kojoj se zahteva poništenje “sramne odluke Skupštine grada Niša”, od 22. juna 2018. godine, o prenosu udela i osnivačkih prava nad javnim preduzećem “Aerodrom Niš” sa Grada na Republiku. Tužbu su podneli odbornici DS i drugih opozicionih stranaka, zajedno sa nevladinim organizacijama Udruženi pokret slobodnih stanara, Media i reform centar, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i Proaktiv.

– Nećemo odustati dok se ova skupštinska odluka ne poništi i Gradu Nišu vrati ono što mu je oteto- kazao je on, dodajući da i najnoviji rezultati o poslovanju aerodroma pokazuju da “ono što je oteto ne može biti dobro”.

Stanković je kazao da je vlast na čelu sa SNS-om za samo osam meseci na nekada najperspektivnijem aerodromu uspela da napravi gubitak od 17 miliona dinara, a pri tom sve vreme obmanjivala javnost da je zabeležila dobitak od četiri miliona. On je rekao da se uprkos pričama o tome kako će aerodrom “procvetati” nakon što ga preuzme Republika, što se inače dogodilo u avgustu prošle godine, “opet uzima novac iz džepova građana Niša za pokrivanje njegovih gubitaka”.

– Do kraja godine izgleda da će ga i ugasiti. Osim, ako ne preuzme letove sa aerodroma Morava… A da, to beše onaj aerodrom koji radi samo jedan dan u nedelji i na koji ne sleću ni sportski avioni. Ovaj, nekada naš, niški, za sada bar radi svakog dana u nedelji, a dokle će, zaista se ne zna- kazao je Stanković.

On je rekao da vladajuća većina kroz farsu o uvođenju 12 linija od javnog značaja sa niškog aerodroma koje se subvencionišu iz državnog budžeta sa pet miliona evra godišnje u stvari pokriva gubitke nacionalnog prevoznika “Er Srbija” koja leti na tim linijama.

– Koliko su dobro izabrali te linije, pokazuje i to da na nekim letovima ima samo po četiri putnika, pa ih prevoze autobusima sa Niškog aerodroma na Beogradski, kako bi odatle leteli.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE