lat

Станковић: Вратићемо аеродром Нишлијама


ПОДЕЛИТЕ:

Након смене власти на челу са Српском напредном странком (СНС) поништићемо све њене штетне одлуке у Нишу, међу којима је и бесплатно уступање аеродрома “Константин Велики” држави, које је од најперспективније ваздушне луке направило губиташа, рекао је вечерас Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке (ДС) и један од лидера нишког Савеза за Србију (СзС).

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

На четрнаестој слободној зони у Нишу, Станковић је казао да ће нова власт “вратити аеродром Нишлијама” и да је то њена “морална и грађанска обавеза”. Он је подсетио да је пре скоро годину дана Управном суду поднета тужба у којој се захтева поништење “срамне одлуке Скупштине града Ниша”, од 22. јуна 2018. године, о преносу удела и оснивачких права над јавним предузећем “Аеродром Ниш” са Града на Републику. Тужбу су поднели одборници ДС и других опозиционих странака, заједно са невладиним организацијама Удружени покрет слободних станара, Медиа и реформ центар, Национална коалиција за децентрализацију и Проактив.

– Нећемо одустати док се ова скупштинска одлука не поништи и Граду Нишу врати оно што му је отето- казао је он, додајући да и најновији резултати о пословању аеродрома показују да “оно што је отето не може бити добро”.

Станковић је казао да је власт на челу са СНС-ом за само осам месеци на некада најперспективнијем аеродрому успела да направи губитак од 17 милиона динара, а при том све време обмањивала јавност да је забележила добитак од четири милиона. Он је рекао да се упркос причама о томе како ће аеродром “процветати” након што га преузме Република, што се иначе догодило у августу прошле године, “опет узима новац из џепова грађана Ниша за покривање његових губитака”.

– До краја године изгледа да ће га и угасити. Осим, ако не преузме летове са аеродрома Морава… А да, то беше онај аеродром који ради само један дан у недељи и на који не слећу ни спортски авиони. Овај, некада наш, нишки, за сада бар ради сваког дана у недељи, а докле ће, заиста се не зна- казао је Станковић.

Он је рекао да владајућа већина кроз фарсу о увођењу 12 линија од јавног значаја са нишког аеродрома које се субвенционишу из државног буџета са пет милиона евра годишње у ствари покрива губитке националног превозника “Ер Србија” која лети на тим линијама.

– Колико су добро изабрали те линије, показује и то да на неким летовима има само по четири путника, па их превозе аутобусима са Нишког аеродрома на Београдски, како би одатле летели.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ