lat

Станковић: Намештање тендера „заштитни знак” власти СНС


ПОДЕЛИТЕ:

“Отвара се сумња за ново намештање тендера, сада кроз тзв. јавно-приватно партнерство, што у Нишу постаје ‘заштитни знак’ власти СНС”, изјавио је данас Миодраг Станковић, одборник СГ Ниша и председник ГрО ДС Ниш.

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

"Град Ниш и Дирекција за јавни превоз припремају јавну набавку на коју би требало да се јаве заинтересовани превозници који би наредних чак седам година превозили Нишлије на градским и приградским линијама у оквиру јавног приватног партнерства, за то ће се из буџета града издвајати 350 милиона динара годишње.

Како сами кажу, претходни тендер за избор превозника за превоз грађана Ниша «није дао жељене резултате» па ће сада припремити нови.

Да се подсетимо само да су 2014. год за претходни тендер највиши градски функционери "штеловали" критеријуме, прилагођавајући их одређеним превозницима.

Е, пошто је аеродром отет, остаје питање шта жели садашње руководство, које приватне фирме желе да «живе»? Наравно на рачун грађана Ниша и то наредних седам година...

Уводиће и неке нове линије, без икаквих консултација и јавне расправе, на којој би они које се провозе – а то су грађани, могли да кажу шта у ствари њима треба, какав превоз у Нишу треба да буде...

Спроводе јавне расправе о мање битним стварима и користе их за сликање и скривање иза "јавних расправа" а када је овако важна ствар у питању, нема јавне расправе. Вероватно зато што се већ припремљени и договорени услови са неким новим превозницима за које изгледа и ово руководство «жели да живе», неће поклопити са жељама грађана Ниша. А за авио линије знамо, желе да "живи" Ер Србија.

Како мисле да ће «бројачи путника и камере дати конфор у превозу путника»? Хоће ли због камера и бројача путника плаћати дупло више новца него у претходном периоду?

Како ће контролисати број полазака који се плаћају, када то нису успели ни под условима које су штеловали на претходном тендеру?

Зашто траже да аутобуси испуњавају ЕУРО 3 стандард који је још из 2000. године, када се свуда тражи минимум ЕУРО 4, па чак и аутобуси на електрични погон?

На сва ова питања нема одговора, једино што знају да кажу је «јавни интерес». Изгледа да им је најбитнији интерес јавних функционера или одређених фирми, али то никако није и јавни интерес грађана.

Демократска странка ће након промене власти проверити све претходне уговоре, које је ова СНС власт склопила. Сви који буду учествовали у свим штетним радњама које су оштетиле наше суграђане и буџет града Ниша, мораће да одговарају пред Законом", закључио је Станковић.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ