lat

Српска Насилна Странка!


ПОДЕЛИТЕ:

Градски одбор Демократске странке у Новом Саду најоштрије осуђује данашње насиље над грађанима Новог Сада испред Скупштине Војводине, а пре почетка седнице Скупштине Новог Сада на којој се одлучује о новом Генералном урбанистичком плану града (ГУП) до 2030. године.

Број слика: 2

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Данашње немиле сцене у центру Новог Сада режирали су градоначелник Милош Вучевић и Српска напредна странка са циљем да спрече оправдане протесте грађана и градске опозиције због усвајања урбанистичког плана којим се Нови Сад предаје у руке крупног капитала и власника сумњивог новца. Градски властодршци на челу са Вучевићем који се баш ових дана самокандидује за новог министра правде, погазили су данас Устав Србије и више закона, преузимајући овлашћења која по позитивним правним прописима немају, а кршећи обавезе које им прописује законодавство државе Србије.

Градски одбор Демократске странке (ДС) ће до краја инсистирати да се расветли позадина данашњих инцидената, односно да се утврди ко је наредио да се у Бановинском пролазу поставе ограде и спречи слободно кретање људи, ко су мишићави и истетовирани момци који су стајали уз ограду и тукли грађане, ко их је ангажовао за тај прљави посао и колико су били плаћени. Будући да се све догађало на простору комплекса институција Аутономне покрајине Војводине, новосадски одбор ДС-а је потрагу за истином започео од Покрајинске владе. Већ данас упућен је захтев Управи за заједничке послове покрајинских органа од које ДС, позивајући се на Закон о доступности информација од јавног значаја, тражи одговоре на наведена питања. Јавност ће бити обавештена о одговору, али и о будућим корацима које ће ДС предузети против виновника данашњег насиља над грађанима.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ