lat

Солидарни са родитељима несталих беба


ПОДЕЛИТЕ:

Данас смо испред Народне скупштине подржали групу родитеља несталих беба који су протестовали против Закона о несталим бебама. Овај закон је данас на дневном реду скупштинског заседања и поред тога што су родитељи из свих удружења сугерисали да се овакав закон не усвоји јер би онемогућио родитељима да икада сазнају истину о несталој деци.

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Закон је споран јер уместо истине како су деца нестала и где су завршила он предвиђа накнаду нематеријалне штете од 10.000 евра, док се поступак жалбе на пресуду може повести једино ако су родитељи незадовољни висином досуђене одштете.

Посебно забрињва што овај закон не дозвољава особи која сумња да је жртва трговине децом да поведе поступак, али и што на основу овог закона не може да се поведе поступак ни за један догађај у последњих десет година.

Подсећамо да се овај закон доноси на основу обавезе Србије по пресуди Европског суда за људска права и то шест година након истека рока.

Све ово показује да намера владајућег режима није долазак до истине и интерес родитеља већ испуњавање формалних обавеза према међународној јавности.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ