lat

СНС угрожава снабдевање Београда пијаћом водом


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка оштро осуђује не само идеју да се на Макишком пољу гради било шта што директно угрожава најзначајнију тачку водоснабдевања становника Београда и околних места, већ и чињеницу да је јавност ускраћена да присуствује јавној расправи, чиме тренутна власт по ко зна који пут у тајности доноси одлуке од животног значаја за два милиона људи.

Макишко поље деценијама је пажљиво чувано од сваке правне и бесправне градње. Та „празнина“ је запала за око бројним инвеститорима и градитељима у прошлости, али су све такве иницијативе биле одбијане, уз свест о значају очувања ресурса чистог водоизворишта који је важнији од сваког профита. За напредњачку власт то изгледа да никада није било важно.

Јасно је да је намера функционера Српске напредне странке одувек била да се на Макишком пољу изгради индустријска зона, односно, комерцијални објекти, али се временом од приче о индустријској зони и запошљавању постепено прешло на најаве о новим насељима и претежно стамбеној изградњи, па тако и до пројекта Богољуба Карића, блиског сарадника напредњачке власти и његовог Тесла града.

На сутрашњој седници Скупштине града Београда главна тачка биће усвајање Плана о детаљној регулацији који се односи и на део Макишког поља и биће то још један показатељ да је Српској напредној странци профит појединаца блиских њој важнији од сигурног снабдевања Београђана пијаћом водом.


Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ