lat

Снабдевање стабилно – воде нема


ПОДЕЛИТЕ:
Foto: Jovan Drndak Njegović

После 5 година агоније у којој се Зрењанинци налазе свакога дана јер немају воду за пиће док власт обећава да је решавање проблема на видику и да треба уложити још само мало новца и времена да би све савршено функционисало, истекао је и последњи анекс уговора и Водовод је (поново) преузео посао снабдевања водом.

Српска напредна странка је прешла дуг пут – од склапања и скривања уговора који није у складу са законом, преко улагања у постројење уместо инвеститора који је дужан да покрива трошкове санирања бројних кварова, хваљења резултатима рада постројења које ниједно независно мерење није регистровало и хапшења и брзопотезног пуштања на слободу без епилога, до коначног признавања истине да нешто није у реду са постројењем.

„Решавање проблема пијаће воде је приоритет број један који захтева ангажовање свих Зрењанинаца и ту нема никакве дилеме, али не смемо заборавити да позовемо да одговорност све оне који су нас довели у ову ситуацију. Само захваљујући залагању и упорности појединаца, који су имали подршку грађана и удружења и странака које представљају, успели смо да загребемо површину и да поднесемо више кривичних пријава које сад, нажалост, стоје у нечијој фиоци. Ипак, верујем да ће се и то променити,“ изјавила је одборница демократа Алиса Коцкар.

Алиса Коцкар сматра да је ради решавања проблема неопходно предузети наредне кораке у што краћем року и у име Градског одбора Демократске странке подноси следеће захтеве:

1. да градске власти поднесу извештај грађанима и саопште колико је новца директно или индиректно уложено у постројење током последњих пет година,

2. да градска власт предузме кораке како би се штета коју је град Зрењанин претрпео надокнадила, јер чак и сами представници власти признају да „инвеститор“ није испунио уговорну обавезу,

3. да се пружи подршка надлежним органима да без притиска обављају свој посао, подигну оптужнице и процесуирају све оне који су прекршили закон у афери „фабрика воде“,

4. да се у што краћем року представи план решавања проблема, у чијем би формулисању учествовале све заинтересоване стране (стручњаци, грађани, медији, позиција, опозиција, удружења).


Градски одбор Демократске странке у Зрењанину

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ