lat

Скандалозно је да Панчево добије улицу по једном нацисти


ПОДЕЛИТЕ:

Градски одбор Демократске странке Панчево најоштрије осуђује иницијативу челника града Панчева да једна улица у Панчеву добије име по истакнутом члану Национал-социјалистичке Немачке радничке партије (НСДАП) Максу Бросеу.

Нама је апсолутно јасан мотив челника нашег града да се додворе новом инвеститору којем је већ дато 23 хектара земљишта у трајно власништво, али је скандалозно да Панчево добије улицу по једном нацисти. Због политике коју јеод 1933. године и формално подржавао Макс Бросе на хиљаде људи је у нашем граду изгубило своје животе. На само 2-3км од спорне улице налази се Спомен-комплекс „Стратиште“ који сведочи о 12.000 изгубљених живота Срба, Јевреја и Рома управо због политике коју је Бросе подржавао.

Демократска странка се оштро противи овој иницијативи и пита иницијаторе која је њихова идеологија и политика? Да ли овим потезом отворено подржавају политику коју је подржавао и сам Бросе или је у питању нешто друго?

Позивајући се на здрав разум, Градски одбор Демократске странке Панчево захтева од челника града Панчева да се ова иницијатива хитно обустави, ако ни због чега другог, онда барем из поштовања према свим жртвама нацизма.

 

Градски одбор Демократске странке Панчево

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ