lat

Скандалозан однос врха власти према ТВ Н1 и њеним новинарима


ПОДЕЛИТЕ:

Однос врха власти према телевизији Н1 и њеним новинарима, скандалозан је и скоро незамислив, чак и у тоталитарним режимима.

Оркестрирани напади и хајка нису ништа друго него цртање мета, какво смо већ имали прилике да видимо пре двадесет година, на пример. Тада је убијен неподобни новинар Ћурувија. Пре пар година на стуб срама медија лојалних аутократији у Србији, стављен је неподобни Оливер Ивановић. И даље се не зна наручилац и егзекутор његове ликвидације.

Сви савршено добро знамо колико је опасно етикетирање појединаца, који су означени као страни плаћеници и домаћи издајници, више или мање сличном реториком. Јавност, не само колеге новинари, мора здушно показати солидарност са медијском кућом која је жигосана од стране власти већ дуже време. Такође је битно солидарност исказати благовремено.

Сада је нетрпељивост достигла врхунац, оптужбама да се живот властодржца доводи у питање, упорним инсистирањем да власт дâ одговоре на питања која су јавности од значаја. Новинари Н1 само чине оно што би сваки њихов колега морао да ради у информативним редакцијама. Због тога нико не сме да их таргетира као непријатеље државе и народа.

А, нарочито не јавно добро - националну фрекфенцију, са позиције моћи, у те сврхе злоупотребљавати.

Татјана Манојловић, председница Ресорног одбора за информисање Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ