lat

Сећање на Љубу Давидовића и Десимира Тошића


ПОДЕЛИТЕ:

На данашњи дан пре 102 године рођен је Десимир Тошић, први секретар предратне студентске организације Демократске странке, а потом и један од најистакнутији чланова обновљене странке, док је Љуба Давидовић, оснивач и први председник Демократске странке преминуо на данашњи дан 1940.године.

Број слика: 6

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Председник Демократске странке др Зоран Лутовац, директор Фондације за унапређење демократије „Љуба Давидовић“ Борисав Радојковић, координатор Центра Ресорних одбора Владимир Пешић и председник Демократске омладине Стефан Нинић су са сарадницима данас положили цвеће на њихове гробове.

«Десимир Тошић је симбол континуитета Демократске странке, временски портал који спаја предратну Демократску странку са овом која је обновила вишестраначје у Србији. Желећи да памтимо оно најбоље из наше историје Тошић је приредио књигу о Љуби Давидовићу и хвала му на томе. Сваки Демократа би требало да је прочита, јер у њој има шта да се научи о политици и моралу. У Демократској странци Љуба и Десимир су стубови честитости, они који су својим примером вукли напред.», рекао је председник Лутовац

„Наша је дужност и морална обавеза да чувамо сећање на њих. Они су то заслужили и својим страначким и друштвеним ангажовањем, својом људскошћу и високим моралним квалитетима. На сопственом примеру показивали су како треба да делује прави демократа“, истакао је Лутовац.

Хвала им на свему.

Док је Демократа сећање на њих не сме да избледи.

Председник Лутовац је са сарадницима положио цвеће и на гроб Зорана Ђинђића, председника Демократске странке и првог демократски изабраног председника Владе Србије.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ