ћир

Saopštenje za medije - Glavni odbor Demokratske stranke, 30.11.2019.

PODELITE:

Demokratska stranka danas je na Glavnom odboru donela odluke o osnivanju Odbora za finansijsko upravljanje i kontrolu, kao i Građanskog demokratskog kluba.

Zadatak odbora za finansijsku kontrolu i upravljanje biće da kontroliše, prati i ocenjuje finansijske tokove u DS-u i da uspostavlja jasan i transparentan sistem kontrole trošenja finansijskih sredstava DS-a. Odbor čine ugledni stručnjaci i profesori naše akademske zajedince: Vida Ognjenović, prof. dr. Ðorđe Pavićević, sudija Zoran Ivošević, prof. dr. Žarko Trebješanin, Kornelija Bukač, interna revizorka, prof. dr. Dragor Hiber, Gojko Božović, izdavač i književnik, kao i dr Danilo Šuković, ekonomista i bivši član Saveta za borbu protiv korupcije.

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, rekao je da je veoma važno da Demokratska stranka vrati dug koji je napravljen u prošlosti, ali da to nije pitanje samo pukog vraćanja finansijskog duga, već najpre pitanje povratka političkog kredibiliteta.

„Zamolićemo naše članove, simpatizere i sve građane koji žele da nam pomognu da uplaćuju priloge, kako ne bismo zavisili ni od koga, a posebno ne od centara moći izvan stranke. Nećemo da naše odluke zavise od toga kakve bi posledice imale po naše finansiranje, već od toga da li su ispravne i u interesu građana. Vrlo je važno da u ovome budemo uverljivi i otvoreni, a članovi i članice komisije svojim ugledom i čašću biće garant da će se čitav proces odvijati u skladu sa propisima i načelima etike i morala.“

Zoran Lutovac rekao je da je Građansko demokratski klub osnovan kao telo koje okuplja nezavisne i ugledne intelektualce koji će raspravljati o važnim političkim i društvenim temama, iznositi kritičke osvrte, ali i kreirati predloge za rešavanje problema. Demokratska stranka ovim putem želi da vrati dijalog u politku.

„U rukovodstvu i članovima Demokratske stranke Građansko demokratski klub imaće otvorene sagovornike posvećene javnom dobru, spremne da prime kritiku i prihvate dobre predloge“, zaključio je Lutovac.

PRATITE NAS

Postani član