Нећемо допустити да човек буде роб и број

Уочи 1. маја, Међународног празника рада, Демократска странка осуђује начин на који држава Србија поступа са радницима и радницама и позива све грађане да се организовано супротставимо режиму који их немилосрдно обесправљује.

Скоро осам година сведочимо како режим Александра Вучића привилегује крупни капитал и интерес страних инвеститора на штету радничких права и достојанства радника и радница. Видимо како се субвенције дају фирмама које своје запослене плаћају испод реалне вредности уложеног рада, у апсолутно нехуманим условима, а неретко и врло брзо затватарајући погоне. Радници остају на улици и на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Оваква дискриминација посебно је уочљива сада током епидемије коронавируса, када је у потпуности огољено да систем не штити грађане Србије, већ интрес страних инвеститора.

Демократска странка позива све обесправљене да нам на мејл адресу press@ds.org.rs доставе информације о отпуштању, смањивању плата радницима и радницама, уценама или других видова незаконитог понашања послодаваца.

Демократска странка стаје у заштиту права радника и радница. Нећемо допустити да човек буде роб и број.