lat

Ружић да обезбеди надокнаде просветарима за рад током мале матуре


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка тражи од министра Ружића и Владе Србије да обезбеди средства за дневнице наставницима који ће дежурати и прегледати задатке на предстојећој малој матури.

Према члану 11. Посебног колективног уговора, ово је законска обавеза послодавца, али се она већ годинама уназад игнорише. Наставници ни за малу матуру, ни за пилотирања мале и велике матуре, као ни за додатни рад викендом на такмичењима основаца и средњошколаца, не добијају увећане зараде, него им се све рачуна као редован рад. Плате у образовању су сада за преко 6.000 динара мање од просечне плате у Републици Србији, а далеко су и испод просечне потрошачке корпе. Ово ускраћивање надокнада за додатни рад је само континуитет урушавања образовног система, које спроводи ова власт и која ће од учитеља и наставника направити социјалне случајеве.

Последица оваквог односа према образовању је мањак наставног кадра и све мање уписаних студената на професорске смерове. Ускоро нашој деци неће имати ко да предаје, захваљујући политици Српске напредне странке. Због тога, Ресорни одбор за образовање Демократске странке апелује на министра просвете да поштује законске акте и да исплати све надокнаде за додатни рад, почев од мале матуре која се одржава наредне недеље.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ