lat

Румске демократе питају: Kо је одговоран за здравствену безбедност наших суграђана?


ПОДЕЛИТЕ:

Kако локална власт не дели никакве информације са грађанима, демократе у Руми се питају да ли у Руми постоји тзв. кризни штаб, брине ли ико о здрављу грађана у овом тешком тренутку, ко су ти људи и која су њихова задужења.

Kаква је тренутно епидемиолошка ситуација у нашој општини? Kолико има оболелих? Где су жаришта? Да ли наш Дом здравља има могућност да прихвати и збрине све којима је помоћ потребна? Изгледа као да бројке расту у целом свету и да их само у Руми нема. Постоји ли план за даље? Шта нас очекује у месецима који су пред нама? Све су то питања која су изузетно важна свим нашим суграђанима и на која никако да добију одговоре,“ изјавила је председница Општинског одбора Демократске странке Рума Милена Димковић Полимац.

Демократе захтевају од председника општине Слађана Манчића свакодневне, тачне и прецизне информације о томе колико прегледа се дневно обави у ковид амбуланти, колико суграђана је послато у Сремску Митровицу на преглед инфектолога и колико се налази на болничком лечењу. Лепо је што је Дому здравља додељено признање поводом новоуспостављеног Дана Руме, али од признања се не живи.

„Грађанима је важно да знају располаже ли Рума техничким, а пре свега људским капацитетима у довољној мери да одговори на здравствене потребе становништва општине у данима који предстоје, а дужност председника општине је да пружи неопходне одговоре. Инсистирамо да се у што краћем року предузму неопходни и озбиљни кораци, јер је борба против ковида у овом тренутку највећи и најважнији проблем у нашој општини,“ закључила је Милена Димковић Полимац.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ