lat

Режим и ЕПС покушавају да нас држе у мраку, захтевамо формирање независне инспекције


ПОДЕЛИТЕ:

Одмах после седнице Владе на којој је председник Вучић оценио да је ситуација у енергетском сектору потпуни колапс и са тешком муком најавио да ће одговорни морати да сносе последице, престало се са ажурирањем званичне апликације Електро мрежа Србије – Energy Flux, мобилне апликације која врши свеобухватни мониторинг производње и потрошње електричне енергије.

Ресорни одбор Демократске странке за енергетику и рударство поручује да је очита намера актуелних власти да, у складу са већ виђеном праксом, стручну, академску и пословну јавност у Србији стави у потпуни информациони мрак. Велика обећања и пропагандна машинерија која је поновно активирана на седници Владе, ићи ће поново испред струке и професионалног рада. Овај гест бисмо могли упоредити са, рецимо, суманитим покушајем престанка објављивања података НБС о курсу динара у жељи да се прикрију поремећаји на тржишту трговања девизним средствима.

Очито је да је проблем много већи него што то желе да признају и него што су то способности актуелног, страначког руководства ЕПС-а. Врло смо скептични и у погледу рокова које су сами промовисали, ако се узме у обзир огромна штета коју су произвели својим незнањем И бахатим понашањем без обзира на бројна упозорења која су добијали од својих стручних колега и професионалаца у ЕПС.

Поново видимо колико су битни јавно доступни подаци, који нам дају могућност да пратимо И надгеледамо рад сваке власти И функционисање сваког предузећа чија активност је повезана са јавним интересом. Ресорни одбор ДС за рударство и енергетику оштро се супротставља намерама напредњака да нас ставе у информациони мрак и захтева да јавност буде на дневној бази истинито и детаљно информисана о пословима везаним за успостављање поновног рада свих постројења у ТЕНТ у. Демократе траже и да се формира независна инспекција састављења од експерата електро, машинске и рударске струке која би извршила увид у насталу ситуацију и о томе обавестила јавност.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ