lat

РЕМ шири лажне вести


ПОДЕЛИТЕ:

Најновији „извештај“ Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) о раду електронских медија током предизборне кампање представља још једну провокацију и пропагандни памфлет Српске напредне странке који са оним што заиста објављује већина домаћих медија нема апсолутно никакве везе.

Не постоји метод надзора или класификовања медијских садржаја који ће показати да електронски медији убедљиво највише простора дају „Савезу за Србију“ и да је тај опозициони блок у електронским медијима добио чак 60 посто више времена него Српска напредна странка, као што тврде у РЕМ-у. Реч је о још једној лажној вести смишљеној у фабрици лажи Александра Вучића са циљем да дезинформише грађане Србије. Нема никакве сумње у то да ће наводе из тобожњег извештаја пренети сви режимски медији и да ће већ од сутра сви Вучићеви гласноговорници „махати“ тим измишљеним подацима као доказом да су медији заправо под контролом опозиције.

Демократска странка већ годинама уназад указује на то да РЕМ не ради на прави начин и да не обавља функцију која му је законом поверена. Све време тражимо промене у том регулаторном телу, које би морало бити независно од власти и професионално у свом раду, али сада постаје јасно да се РЕМ не може поправити и да се мора скроз распустити, па читав систем регулације и надзора у области електронских медија поново градити. То је једино што се може урадити после тобожњег извештаја који представља увреду за интелигенцију грађана Србије и јавни морал, невиђени безобразлук и дрскост, али и спрдњу какву нису успели да смисле ни најбољи комичари, сатиричари и аутори тзв. вести у огледалу, попут „Монтипајтоноваца“, некадашњих „Надреалиста“, или сада актуелних „Њузоваца“.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ