ћир

Razlike po strani u borbi za normalnu Srbiju


PODELITE:

U Čačku je danas zvanično osnovan Savez za Srbiju koji čine Demokratska stranka, Srpski pokret Dveri i dva udruženja građana, Makedonska nacionalna zajednica Astibo i Privredna inicijativa.

Broj slika: 1

GALERIJA SLIKA

Predsednik Demokratske stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju dr Zoran Lutovac rekao je da je ovo još jedan korak ka ukrupnjavanju opozicije koja je pre drugog septembra i osnivanja Saveza za Srbiju bila rascepkana.

“Savez za Srbiju je drastično promenio situaciju u Srbiji, mi smo sada druga po snazi politička snaga u Srbiji i to stvara veliku nervozu u vlasti. Ozbiljniji znak nervoze bio je napad na Borka Stefanovića, koji je bio i okidač za niz protesta, prvo u Kruševcu, zatim u Beogradu, a sada i širom Srbije. Političari su se skonili iz prvih redova kako bi se proširila margina protesta, jer u Srbiji imamo ogromno nezadovoljstvo, studenata, radnika, poljoprivrednika kojima je nedostajala politička artikulacija. Mi želimo da vratimo njihovo poverenje koje je narušeno, pokažemo da smo spremni da zajedno sa njima radimo i stvaramo demokratsku i uređenu Srbiju.”

Lutovac je podsetio da je i Zoran Ðinđić tokom devedesetih govorio da je potencijal promena u narodu, a ne u partijama i da najpre moramo ostaviti razlike po strani, kako bismo mogli da napravimo demokratsku Srbiju gde će te razlike biti normalne i o kojima ćemo moći da razgovaramo u medijima koji su slobodni.

Lutovac je dodao da je korak dalje u saradnji sa građanima sporazum s narodom iza koga je stao Savez za Srbiju i druge stvarne opozicione stranke, istakavši da je važno da u toj interakciji dođemo do zajedničkog cilja, a to je vladavina prava, slobodni mediji, društvo gde se ceni i vrednuje rad i kvalitet, a ne veze i poznanstva.

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE