lat

Разлике по страни у борби за нормалну Србију


ПОДЕЛИТЕ:

У Чачку је данас званично основан Савез за Србију који чине Демократска странка, Српски покрет Двери и два удружења грађана, Македонска национална заједница Астибо и Привредна иницијатива.

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Председник Демократске странке и председавајући Савеза за Србију др Зоран Лутовац рекао је да је ово још један корак ка укрупњавању опозиције која је пре другог септембра и оснивања Савеза за Србију била расцепкана.

“Савез за Србију је драстично променио ситуацију у Србији, ми смо сада друга по снази политичка снага у Србији и то ствара велику нервозу у власти. Озбиљнији знак нервозе био је напад на Борка Стефановића, који је био и окидач за низ протеста, прво у Крушевцу, затим у Београду, а сада и широм Србије. Политичари су се сконили из првих редова како би се проширила маргина протеста, јер у Србији имамо огромно незадовољство, студената, радника, пољопривредника којима је недостајала политичка артикулација. Ми желимо да вратимо њихово поверење које је нарушено, покажемо да смо спремни да заједно са њима радимо и стварамо демократску и уређену Србију.”

Лутовац је подсетио да је и Зоран Ђинђић током деведесетих говорио да је потенцијал промена у народу, а не у партијама и да најпре морамо оставити разлике по страни, како бисмо могли да направимо демократску Србију где ће те разлике бити нормалне и о којима ћемо моћи да разговарамо у медијима који су слободни.

Лутовац је додао да је корак даље у сарадњи са грађанима споразум с народом иза кога је стао Савез за Србију и друге стварне опозиционе странке, истакавши да је важно да у тој интеракцији дођемо до заједничког циља, а то је владавина права, слободни медији, друштво где се цени и вреднује рад и квалитет, а не везе и познанства.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ