lat

Ракић: Вулин у нормално уређеној држави не би могао да заузима ниједну јавну функцију


ПОДЕЛИТЕ:
Izvor: FoNet/Aleksandar Mijailović

Заменица председника Демократске странке и будућа народна посланица Драгана Ракић огласила се данас поводом скандалозног саопштења министра полиције Александра Вулина које се може наћи на сајту Министарства унутрашњих послова, а у којем Вулин Хрвате назива Усташама, државу Хрватску упоређује са НДХ, и крајње бескрупулозно потпаљује страсти помињањем убијене деце. 

„И више је него јасно да Вучићева посета није најављена у складу са дипломатским протоколом, те да због тога није добила одобрење власти у Хрватској, као и да се прича о њој пласира у медијима како би се пажња јавности преусмерила са пада авиона у Грчкој. Вучић се нада да ће још једним озбиљним заоштравањем односа у региону успети да сакрије од очију јавности истину о паду авиона и товару који је носио, али неће у томе успети. Инсистираћемо да се сазна истина о оружју које је било на путу за Бангладеш,“ изјавила је заменица председника Демократске странке.

Драгана Ракић појаснила је и зашто је понашање министра Вулина апсолутно неприхватљиво, да је огромна штета нанешена и грађанима и држави, и да се брине да се Хрвати у Србији не осећају довољно заштићено.

„Вулиново обраћање нашим суседима потпуно је непримерено и штети већ окрњеном угледу наше државе. Министар користи туђу бол и несрећу како би најпростијим речником потпалио националистичке тежње и довео нас још једном на ивицу сукоба, што је не само апсолутно непотребно, него и веома опасно у тренутку када рат букти на тлу Европе и грађани живе у страху. Све нам то показује да су изградња мира у региону, просперитет и добросуседски односи, циљеви Александра Вучића само на папиру. У реалном животу он и његови сарадници брину искључиво о сопственом интересу и не презају да користе ратну реторику и злоупотребљавају жртве како би остварили своје политичке циљеве. Да није тако, Вулин би био смењен и никада више не би могао да заузме ниједну јавну функцију, ако не због ’тетке из Канаде’ и других афера, онда бар због оваквих нељудских испада,“ закључује Драгана Ракић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ