ћир

Rakić: U SNS-u ništa nije evropsko - ni pravac, ni politika, ni rečnik


PODELITE:

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović pokazala je u svom poslednjem saopštenju da, nažalost, ne razume da je postojanje Ministarstva za evropske integracije samo forma, a da je suština u onome što ministarstvo radi ili ne radi. Rezultati rada kojima ministarstvo može da se pohvali od samog osnivanja do danas su zanemarljivi i Srbija je sve dalja od članstva u EU umesto da mu se približava.

„Poslednji Izveštaj Evropske komisije koji ukazuje da Srbija u proteklih godinu dana nije napravila nikakav pomak na putu evropskih integracija, ne može se braniti saopštenjima ministarke Joksimović. Potrebna su nam dela, iskrene namere, a ne saopštenja i medijski spin kako je Srpska napredna stranka preuzela politiku Demokratske stranke. Demokratska stranka je iskreno posvećena evropskim vrednostima i integracijama, a u Srpskoj naprednoj stranci ništa nije evropsko. Ni pravac, ni politika, ni rečnik! Takva je i država i to piše i u izveštaju,“ izjavila je Dragana Rakić.

Demokratska stranka se nada da u Ministarstvu za evropske integracije ipak postoje ljudi koji razumeju novu metodologiju i kojima je jasno da Srbija u ovom trenutku ne ispunjava ni osnovne kriterijume, a o dodatnim da i ne govorimo, i da je nužno da u najkraćem mogućem roku preduzme neophodne korake i vrati se na evropski put.


Informativna služba Demokratske sranke

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE