ћир

Rakić: Tim advokata na raspolaganju svim ugroženim građanima


PODELITE:

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić, članica Izvršnog odbora dr Tatjana Vešović i sekretar stranke Dušan Dinčić govorili su danas na konferenciji za medije o podršci potpisnicima peticije „Ujedinjeni protiv kovida“ i timu advokata Demokratske stranke koji će im biti na raspolaganju.

Broj slika: 3

GALERIJA SLIKA

„Danas smo tu da pružimo podršku svim ugroženim ljudima u Srbiji, da znaju da nisu sami i da ćemo se zajedničkim snagama izboriti za slobodu i državu koja štiti umesto da ugrožava prava svojih građana. Nema ničeg važnijeg u ovom trenutku od ohrabrivanja lekara da odole snažnim pritiscima koje trpe, s jedne strane zbog borbe sa koronavirusom, s druge strane zbog sramotnog odnosa države prema njima. Da solidarnost i podrška ne ostanu samo na rečima, Demokratska stranka od danas svoj tim advokata stavlja na raspolaganje svim ugroženim potpisnicima peticije,“ izjavila je zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić.

Zaposleni u zdravstvu, bez obzira gde rade i koje političke ili sindikalne boje nose, nalaze se u istoj teškoj situaciji i samo zajedno mogu da se izbore za istinu i da pobede strah pružajući podršku svojim kolegama.

„Izuzetno sam ponosna što sam lekar i što sam potpisnik Otvorenog pisma Vladi Republike Srbije i ostalim nadležnim istitucijama. Ne plašim se i nemam čega da se plašim. Odgovorno i savesno obavljam svoj posao već 30 godina u ovom našem zdravstvenom sistemu koji nikada nije bio idelan, ali je funkcionisao zahvaljujući entuzijazmu zdravstvenih radnika. Međutim, virus COVID-19 je poskidao maske i rukavice ljudi koji vode našu državu, koji su u proteklim mesecima pokazali da su zdravlje građana i borba protiv virusa COVID-19 njima mnogo manje važni od izbora i poslaničkih mandata,“ zaključila je članica Izvršnog odbora Demokratske stranke dr Tatjana Vešović.

Svakim danom raste podrška apelu lekara i lekarima su se pridružili i umetnici, radnici u kulturi, nastavnici, profesori, advokati, akademska zajednica… I mnogi od njih su se već našli ili će se tek naći pod pritiscima.

„Kao što smo pružili pomoć uhapšenim demonstrantima, tako smo spremni i da pružimo pomoć lekarima koji su digli glas, ali i svim drugim potpisnicima peticije ’Ujedinjeni protiv kovida’. Mobing i diskriminacija mogu da imaju različite pojavne oblike: od otpuštanja, preko premeštanja na lošije radno mesto ili pogoršanja uslova rada, do psihičkih pritisaka i šikaniranja. Svaki zaposleni ima pravo na zaštitu od ovakvog ponašanja i mi smo spremni da tu pomoć pružimo jer je solidarnost ključ otpora režimu,“ zaključio je sekretar Demokratske stranke Dušan Dinčić.

Demokratska stranka poziva sve čija su prava ugrožena da se jave našem timu advokata. Broj telefona za pravnu pomoć je 0637865290, radnim danima od 9 do 17 časova, a imejl adresa je pravnitim@ds.org.rs

Informativna služba Demokratske stranke

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE