lat

Ракић: Тим адвоката на располагању свим угроженим грађанима


ПОДЕЛИТЕ:

Заменица председника Демократске странке Драгана Ракић, чланица Извршног одбора др Татјана Вешовић и секретар странке Душан Динчић говорили су данас на конференцији за медије о подршци потписницима петиције „Уједињени против ковида“ и тиму адвоката Демократске странке који ће им бити на располагању.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

„Данас смо ту да пружимо подршку свим угроженим људима у Србији, да знају да нису сами и да ћемо се заједничким снагама изборити за слободу и државу која штити уместо да угрожава права својих грађана. Нема ничег важнијег у овом тренутку од охрабривања лекара да одоле снажним притисцима које трпе, с једне стране због борбе са коронавирусом, с друге стране због срамотног односа државе према њима. Да солидарност и подршка не остану само на речима, Демократска странка од данас свој тим адвоката ставља на располагање свим угроженим потписницима петиције,“ изјавила је заменица председника Демократске странке Драгана Ракић.

Запослени у здравству, без обзира где раде и које политичке или синдикалне боје носе, налазе се у истој тешкој ситуацији и само заједно могу да се изборе за истину и да победе страх пружајући подршку својим колегама.

„Изузетно сам поносна што сам лекар и што сам потписник Отвореног писма Влади Републике Србије и осталим надлежним иституцијама. Не плашим се и немам чега да се плашим. Одговорно и савесно обављам свој посао већ 30 година у овом нашем здравственом систему који никада није био иделан, али је функционисао захваљујући ентузијазму здравствених радника. Међутим, вирус COVID-19 је поскидао маске и рукавице људи који воде нашу државу, који су у протеклим месецима показали да су здравље грађана и борба против вируса ЦОВИД-19 њима много мање важни од избора и посланичких мандата,“ закључила је чланица Извршног одбора Демократске странке др Татјана Вешовић.

Сваким даном расте подршка апелу лекара и лекарима су се придружили и уметници, радници у култури, наставници, професори, адвокати, академска заједница… И многи од њих су се већ нашли или ће се тек наћи под притисцима.

„Као што смо пружили помоћ ухапшеним демонстрантима, тако смо спремни и да пружимо помоћ лекарима који су дигли глас, али и свим другим потписницима петиције ’Уједињени против ковида’. Мобинг и дискриминација могу да имају различите појавне облике: од отпуштања, преко премештања на лошије радно место или погоршања услова рада, до психичких притисака и шиканирања. Сваки запослени има право на заштиту од оваквог понашања и ми смо спремни да ту помоћ пружимо јер је солидарност кључ отпора режиму,“ закључио је секретар Демократске странке Душан Динчић.

Демократска странка позива све чија су права угрожена да се јаве нашем тиму адвоката. Број телефона за правну помоћ је 0637865290, радним данима од 9 до 17 часова, а имејл адреса је pravnitim@ds.org.rs

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ