lat

Ракић: Србија „преплављена“ Палмама и Јуткама


ПОДЕЛИТЕ:

„Једини начин да се насилници приведу правди јесте јак и упоран притисак јавности која неће дозволити да ова афера буде затрпана неком новом афером, као што се то обично дешавало током последњих 9 година, пошто имамо заробљену државу у којој институције не функционишу и власт која не само да толерише него и подстиче насиље у друштву. Чини ми се да је клупко почело да се одмотава, и да ће се открити да је читава Србија ‘преплављена’ Палмама и Јуткама,“ изјавила је Драгана Ракић, заменица председника Демократске странке на протесту подршке женама у Јагодини.

Број слика: 2

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Солидарност са свим жртвама које су доживеле било који облик насиља од стране локалних моћника на власти показали су и чланови и чланице Демократске странке доласком на протест подршке испред полицијске станице у којој је Мариника Тепић давала изјаву. Драгана Ракић, заменица председника Демократске странке, чланице Извршног одбора странке Татјана Вешовић и Татјана Манојловић, повереница Форума пензионера Снежана Мирковић, чланица Ресорног одбора за екологију Весна Петковић и бројне демократе и демократкиње послали су снажну поруку да жене у Јагодини нису саме, баш као ни грађани Србије који се осећају угроженим од стране режима Александра Вучића.

„Ниједна девојчица и жена никада више не сме бити уцењивана,злостављана и приморавана на било какве радње или уступке како би добила или задржала посао. Читаво друштво мора да покаже солидарност, пружи подршку и охрабри жртве и сведоке да проговоре и пријаве насилнике. Први корак на том путу јесте да тужилац обезбеди статус посебно осетљивог сведока за све оне који су већ сада спремни да сведоче,“ поручила је Драгана Ракић.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ