lat

Ракић: Бојкот је чистилиште за опозицију и странке


ПОДЕЛИТЕ:

У бојкоту избора 1997. године је Зоран Ђинђић рекао да ће се “ишчистити жито од кукоља”, а сада је, како каже потпредседница Демократске странке Драгана Ракић, бојкот чистилиште у редовима опозиције, али и у самим опозиционим странкама.

Зато ће Градски одбор ДС Ниш, како каже, поново бити распуштен јер је његов доскорашњи лидер Миодраг Станковић у изборној трци са коалицијом “Ниш, мој град”.

Свако ко учествује на изборима који су заказани за 21. јун, како каже Ракићева, даје легитимитет Александру Вучићу, власти коју је успоставио и нефер изборима.

Зато је бојкот, који је прогласио Савез за Србију, а чији је део и Демократска странка, метод да се види ко поштује, а ко крши договор са народом.

Ово је једно чистилиште и у редовима опозиције и у редовима самих странака. Просто ћемо видети који то људи желе да буду одборници, да имају неке ситне личне привилегије, да примају одборничке додатке, да буду у неким општинским комисијама. То су све ствари које не смеју више да се дешавају. Човек који се кандидује и бави се политиком мора да ради за опште добро и то мора да му буде једини циљ - каже Ракићева.

Нишки одбор ДС-а тренутно води Владимир Домазет у форми повереника, а ускоро би требало да се одрже и унутарстраначки избори на којима би требало да се изабере ново руководство. Ракићева каже да је одлазак Станковића и одређеног броја чланова отворио врата старим демократама који се јављају и желе поново да се активирају.

Чињеница је да никаквих већих промена неће бити до 21. јуна, јер се до тада ради кампања бојкота. Након тога би требало очекивати унутарстраначке промене, али и одговор на најскупље питање “шта после бојкота”.

Ми имамо чврст план и тачно знамо шта ћемо да радимо након бојкота. ДС спроводи реформу у својим редовима и идемо ка томе да се реформише читава опозиција јер истраживања показују да данас у Србији имате више од 1,5 милиона грађана који су против Вучића, али још не виде странку којој би поклонили своје поверење - каже Ракићева.

Додаје да ће се уложити сва енергија у мобилизацију тих грађана, јер само са њима су могуће промене.

Извор: Јужне вести

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ