lat

Ракић: Билчикова изјава демотивише проевропски оријентисане грађане


ПОДЕЛИТЕ:

Билчикова изјава да би он изашао на изборе под оваквим условима, демотивишућа је за све грађане Србије који су проевропски оријентисани, а којих је још увек већина.

Није ми у потпуности јасан разлог због ког господин Билчик не може чак ни да каже то да изборни услови у Србији не да нису у складу са европским праксама, већ су сушта супротност свему чему теже европске демократије и да, због наведеног, на њима нема никаквог смисла учествовати. Вучићев режим је јако допринео томе да позитиван став грађана Србије према ЕУ буде најнижи у последњих двадесет година. Плашим се да овакав приступ и изјава представника Европског парламента, господина Билчика, може додатно пољуљати поверење грађана у демократске вредности и ЕУ.

Ипак, изјаву господина Билчика не треба схватити као званичан став институција ЕУ. Пре два дана смо чули изјаву представника две највеће странке из Немачке у којој се каже да грађане ЕУ све више брине организован криминал и корупција која је узела маха на овим просторима. Због тога очекујем од наших европских партнера да промене однос према режиму који јесте узрок организованог криминала и корупције. То је начин да се осигура европска перспектива наше државе, што истовремено значи бољи и сигурнији живот за грађане Србије.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ